Zes nieuwe sporten op Olympische Spelen 2014

De Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsji zijn zes nieuwe onderdelen rijker. Het Internationaal Olympisch Comite (IOC) heeft woensdag onder meer van het skispringen voor vrouwen een olympische sport gemaakt.
De Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsji zijn zes nieuwe onderdelen rijker. Het Internationaal Olympisch ComitÚ (IOC) heeft woensdag onder meer van het skispringen voor vrouwen een olympische sport gemaakt.

Ook worden er voor het eerst ploegenwedstrijden kunstrijden en rodelen uitgeschreven en debuteert het ski halfpipe voor vrouwen en mannen op de olympische agenda. De biatleten werken in Sotsji ook een gemixte estafette af. Het IOC besluit de komende maanden of de komende Winterspelen nog met andere onderdelen worden uitgebreid.

De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) ziet vooral kansen voor Nederlandse atleten bij het skispringen voor vrouwen. ''Voor dit programma heeft de NSkiV al enkele jaren een volwaardig opleidingsprogramma met talentvolle atleten. We hopen dat het IOC in juli snowboard slopestyle alsnog aan het programma zal toevoegen'', zegt Roel Boekel, co÷rdinator topsport en talentherkenning van de NSkiV.